fbpx

Art&Design by Katri Oikarinen

Projektit

INSPIRAATIO…

Vanhat kirjat, joita kukaan ei enää lue, tarjoavat monimerkityksellisen materiaalin, minkä alkuperän esille tuominen on minulle tärkeää. Toisen hylkäämän tavaran nostaminen uuteen merkitykseen on lohdullinen ajatus. On kiinnostavaa, miten uudet tarinat alkavat muodostumaan kuin itsestään kun konteksti muuttuu, kun ei katsokaan kirjaa kirjana vaan materiaalina, millä on oma historia. Toisilleen aiemmin tuntemattomien muotojen ja merkitysten toisiinsa linkittyminen herättää sisäisen lapseni, mikä riemuitsee uusien oivallusten syntymisestä.

Puu sen luontaisessa ja jalostetussa muodossa ovat materiaaleja mitkä inspiroivat minua luomistyöhön. Puu ja sen eri muodot assosioivat luonnollisuuteen, mikä näkyy teoksissani orgaanisten muotojen tavoittelemisena ja materiaalin alkuperän kunnioittamisena.
Veistosteni aiheet käsitelevät muutosta ja kasvua sekä ihmisen ja luonnon välisiä suhteita, mitkä näkyvät töissäni muotojen ja materiaalin välisenä vuoropuheluna. Minua kiinnostaa luoda materiaalin ja muodon välille luonteva yhteys. Yleensä teoksen aihe toimii sillanrakentajana näiden välillä. Nämä yhteydet tarjoavat katsojalle mahdollisuuden omien oivallusten tekemiseen.
Omat pohdintani ulottuvat joskus utopioiden ja dystopioiden värittämiin maailmoihin, joiden välimaastosta etsin kultaista keskitietä.

Työskennellessäni teen useampaa teosta yhtä aikaa. Työvälineet vaihtelevat giljotiinista rälläkkään ja mattopuukosta pinsetteihin. Välillä otan kitaran käteni, maadoitun ja teen tilinpäätöksen.

Musiikkia kasveista

Kävelin rikkaruohojen peittämässä puutarhassani ja käteeni osui vuohenputki, jonka varren sisältä tuli esiin pitkiä lankamaisia rihmoja. Taitoin rihmat varren lehtiosaan siten, että varsi taittui kaarelle. Sen ulkomuoto muistutti kielisoitinta.
Voisivatko kasvit toimia äänen lähteinä ja mitä ääniä kullakin kasvilla voi saada aikaiseksi? Rakensin kasveista erilaisia soittimia, joilla sävelsin ja toteutin biisin.

Sounds from the Nature
Description: When I walked in my overflown garden and picked up a goutweed, long stripes appeared from the plant. I bent the stem into an arch form and
the shape started to remind me of an instrument.
I wondered if plants could act as a source of music.

Kuuntele / listen -> Sounds from the nature

Paperikomposiitti

Kerrosrakenteinen kierrätyspaperikomposiitti.

Materiaalilla on potentiaalia muun muassa kalusteiden valmistuksessa.

Kerron mielelläni lisää materiaalista, ole rohkeasti yhteydessä.

 

Papergirl

Paperigirl on neljän naisen kansainvälinen taideprojekti, jonka ainoa tarkoitus oli luoda yhdessä, yhdistäen neljän erilaisen taiteilijan näkemys. 
Fantasiahahmo Papergirlin mekko on luotu käyttäen kirjan sivuja ja kansia. 

Paperfantasy is international co-operation by 4 creative women. This project was pure artistic creation and sharing a fantastic experience. Maret Kendra, Helena Eslon, Fanni Jokinen and Katri Oikarinen with a helping team organised a photoshoot in Estonian countryside.

Helena Eslon – Photography
Maret Kendra – Designer
Katri Oikarinen – artist
Fanni Jokinen – artist

Check out a video from behind the scenes

 

Luo aarteita vanhoista kirjoista

Mitä tapahtuu vanhoille kirjoille, joita kukaan ei enää lue?
Katri Oikarisen ohjeilla työstetään vanhoista kirjoista toinen toistaan kekseliäämpiä ja kauniimpia käyttö- ja koriste-esineitä kotiin ja lahjaksi.

Osta omaksi! <3 

Emil Wikström, muotokuva

2018, Emil Wikströmin kotikirjaston poistetut kirjat, 118cm x 210cm

Vietin puoli kesää helteillä kotini vintillä liimaamassa Emil Wikstömin kotikirjaston poistetuista kirjoista leikattuja halkaisijaltaan 10mm kokoisia, eri sävyisiä paloja taustalevylle. 10 000sta palasta syntyi hänen muotokuvansa. Emil Wikströmin muotokuva sai uuden kodin Visavuoren museosta.

Reflection

2017, neljä tietosanakirjaa, 27cm x 20cm

 

Uudelleen Kootut Tarinat

2020, Vanhat kirjat

 

Order

2018, Suomen lakikirjat, 220cm x 150cm

Limited Chaos

2018, poistokirjat, 230cm x 230cm

Anna meille meidän jokapäiväinen

2016, puu ja lasi, 20cm x 30cm

Luovat Kädet

Kauppalankatu 14 Hyvinkää

2012, puu, 160cm x 70cm x70cm

Kaikenkirjavat kysymykset sallittuja.

Ota yhteyttä!

Kaikki tuotteet on mahdollista tehdä kustomoituna, joten ole yhteydessä niin suunnitellaan yhdessä tarpeisiisi personoidut tuotteet!

15 + 6 =